Into the Great Wide Open

UITVERKOCHT

De podiumbeesten van Pynarello zijn weer los. Met hun kenmerkende bravoure brengen ze een programma dat bruist van energie en emotie. In die categorie blijken Beethoven en Milk it Punk Suite (Nirvana Inspirations) van Jeffrey Buinsma een prima combinatie, naast een emotionele liedcyclus van alleskunner Thomas Beijer. A lock without a key is verbonden met een tijd waarin iedereen zich gedeisd moest houden en gekooid voelde. Op Vlieland vieren we de vrijheid! 

Jeffrey Bruinsma is een Pynarelli vanaf het eerste uur. Als violist, componist en arrangeur kent hij het collectief van binnenuit. Zijn Milk it Punk Suite rockt de pan uit! Beethoven experimenteerde voor zijn Elfde Strijkkwartet ook al met verschillende compositietechnieken, wat een wervelwind aan muzikale emoties opleverde. Pynarello maakte een eigen arrangement voor meer dan 4 strijkers.  

Als middelpunt staat Sort Sol van Pynarelli Geerten Feller centraal. In deze muzikale meditatie hoor je een zwerm vogels, die elkaar volgen en de weg wijzen.
 

De Pynarelli
Natasa Grujic, Margot Kolodziej, Jeffrey Bruinsma, Merel Vercammen, Hester van der Vlugt – viool
Geerten Feller, Michiel Wittink – altviool
Anne Meike Burgel, David Faber – cello
Lucia Mateo Calvo – contrabas
Isabel Pronk – sopraan  

1 september 13:00 – Vuurboetsduin, Vlieland (onderdeel van festival Into the Great Wide Open)