De Nieuwe Wereld

Slechts herinnerd worden door die ene hit die je schreef. Het is de nachtmerrie van componisten. Het overkwam Antonín Dvořák, de Tsjechische componist (1841-1904) van wie alle symfonische werken daarvoor geschreven, worden overschaduwd door die ene symfonie, zijn negende. Dvořák pakte uit. ‘Uit de nieuwe wereld’ werd de bijnaam van de symfonie die hem onsterfelijk maakte. Een subliem muziekstuk dat anno 2019/2020 bijgezet kan worden in het mausoleum der meest geliefde symfonieën.

Voor Pynarello is er meer!

Artistiek leider Lonneke van Straalen vroeg gitarist, componist en 2x Edison-winnaar Reinier Baas een extra – vijfde – deel te schrijven in de geest van Dvořák. Voor Pynarello zijn de noten en bijbehorende klankkleuren van Reinier een totaal nieuwe wereld, net zoals de noten van Dvořák dat destijds waren.

Maar liefst 50 musici staan te trappelen om het project De Nieuwe Wereld op de planken te brengen. Pynarello is een niet-gesubsidieerd collectief. Met jouw hulp kunnen de lefgozers De Nieuwe Wereld onder handen nemen. Lees hier meer over de mogelijkheden, of schenk per direct via NL20INGB0007712518 o.v.v. De Nieuwe Wereld. Pynarello is een Algemeen Nut Beoogende Instelling (ANBI)

Speeldata en tickets!

Pynarello’s ‘De Nieuwe Wereld’ wordt mede mogelijk gemaakt door het BNG Cultuurfonds, Stichting Dioraphte, het Norma Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21 en Fonds Podiumkunsten.