Voyagers

In 1977 vertrokken twee ruimtesondes, de Voyager 1 & 2 op een wetenschappelijke missie naar de rand van ons zonnestelsel. Toen deze missie voltooid was, begon een volgende, vreemdere missie.

De zwaartekracht van Jupiter slingerde de Voyagers richting de interstellaire ruimte waar ze een miljard jaar lang met een snelheid van vijftien kilometer per seconde door de kosmos zullen schieten. Aan boord een boodschap van ons hier op aarde. Flessenpost voor iets of iemand aan de overkant in de vorm van een Golden Record: onze woorden, onze liedjes, onze zonsondergang gegraveerd op een gouden grammofoonplaat. Een best of van de aarde in negentig minuten audio en iets meer dan honderd beelden. Op weg naar iets wat wij nooit zullen kennen of begrijpen maar waar wij toch in zekere zin aanwezig zullen zijn. Dankzij deze kleine hitparade van de derde planeet van de zon.

In een poëtisch concert onderzoeken Marjolijn van Heemstra en Pynarello in taal en muziek wat deze kosmische flessenpost ons vertelt over wie we zijn en hoe we ooit herinnerd zullen worden in een sterrenstelsel hier ver vandaan.

Tekst: Marjolijn van Heemstra | Spel: Marjolijn van Heemstra| Muziek Pynarello: Remco Menting, Kika Sprangers, Teis Semey, Thomas Pol, Emma Kroon, Geerten Feller, Merel Vercammen, Lonneke van Straalen | Regie: Erik Whien | Techniek: Arjen Fortuin, Axel Dikkers | Producenten: Stg. Marjolijn van Heemstra & Theater Rotterdam

Voyagers
4 november – Leeuwarden TICKETS
10 november – Heerlen TICKETS
16 november – Den Bosch TICKETS
19 november – Amstelveen TICKETS
22 november – Amsterdam TICKETS
23 november – Breda TICKETS
27 november – Alkmaar TICKETS
29 november – Utrecht TICKETS GEANNULEERD
2 december – Den Haag TICKETS GEANNULEERD
3 december – Leuven, België TICKETS GEANNULEERD
4 december – Apeldoorn TICKETS GEANNULEERD
8 december – Amsterdam TICKETS